Plenari de constitució del Consell de Districte de Nou Barris 29/07/2015

El passat 29 de juliol va celebrar-se el primer plenari d'aquesta nova legislatura municipal. Els punts de l'ordre del dia eren la presa de possessió dels consellers i conselleres i l'elecció del President del Consell de Districte, càrrec que ocuparà el regidor de Ciutadans Santiago Alonso. El plenari es va dur a terme al pati de la seu del Districte, i va comptar amb l'assistència d'unes 400 veïnes, de l'alcaldessa Ada Colau i del regidor de la CUP-Capgirem Barcelona adscrit a Nou Barris Josep Garganté. Des del nucli de Nou Barris de la CUP-Capgirem Barcelona (comissió municipalista de la Trobada Alternativa de Nou Barris) celebrem que els temps en què els plenaris i les audiències públiques eren objecte de restriccions, presència policial i registres d'alguns assistents formin part del passat i no tornin mai més.

L'acte va començar amb un minut de silenci en record del nen de 6 anys que va morir en un accident d'autobús el dimarts anterior. Després de la presa de possessió de les conselleres i del President del Consell de Districte, es va obrir un torn de paraula obert a les persones assistents, moltes d'elles representants del teixit associatiu de Nou Barris i activistes veïnals, socials i polítics. En aquestes intervencions es van exposar moltes de les problemàtiques socials que segueixen castigant el nostre veïnat: atur, manca d'habitatge públic i desnonaments, desmantellament de serveis públics, casos repressius contra activistes del barri, per citar alguns exemples. En la majoria d'intervencions es va exigir a la nova Regidora Janet Sanz i a l'alcaldessa Ada Colau determinació i celeritat a l'hora d'afrontar resolutivament aquestes situacions, doncs la predisposició a l'organització popular i a la lluita social segueix ben viva a Nou Barris.

Per part nostra van intervenir el regidor adscrit Josep Garganté i la noubarrienca Alba Sanjurjo. El primer va recordar algunes reivindicacions veïnals encara pendents de resolució, com la reobertura de les urgències del CAP de la Guineueta, la construcció de més habitatge públic o la municipalització de la línia d'autobús actualment externalizada a Sagalés, i va manifestar la predisposició de la nostra candidatura a donar suport al govern municipal en aquelles mesures que suposin un progrés en termes socials i nacionals. També va advertir, però, que ens trobaran al davant i disposades a presentar batalla quan, per exemple, s'externalitzi a empreses privades la gestió de serveis municipals, cosa que ja està passant en aquest mandat en alguns centres culturals de la ciutat. D'altra banda, Alba Sanjurjo va donar a les gràcies a les 2.812 persones que van votar la nostra candidatura, i va remarcar que malgrat no obtenir representació al Consell del Districte estarem ben presents a les institucions i al carrer, sobretot al carrer, per tal de capgirar Barcelona i Nou Barris, i per contribuir des del municipalisme a la lluita per la independència, el socialisme i el feminisme.

Plenari de constitució del Consell de Districte de Nou Barris 29/07/2015